Skape gode rutiner uten stress: Slik inkluderer du trening og god helse i din daglige rutine

hverdag mamma stress trening

Kjenner du deg igjen i følelsen av at tiden ikke strekker til? Mange av oss lever hektiske liv, der det kan føles som en umulig oppgave å få plass til trening, sunn mat og egentid. Men hva om jeg fortalte deg at det er mulig å skape gode rutiner uten å kjenne på stresset? I denne epiosden av Hele deg vil jeg dele praktiske tips om hvordan du kan inkludere trening og god helse i din daglige rutine, slik at du kan føle deg balansert og energisk gjennom dagen, men la oss starte allerede nå.

Start med små endringer

En vanlig feil mange gjør er å gå for hardt ut når de vil endre livsstilen sin. De setter seg store mål som kan føles overveldende. For å unngå dette, start med små, gjennomførbare endringer. Dette kan være noe så enkelt som å gå en kort tur hver dag eller å legge til en ekstra porsjon grønnsaker til middagen. Disse små justeringene vil gi deg en følelse av mestring, og du vil oppleve at de over tid blir en naturlig del av hverdagen din.

Hva kan du gjøre for deg i dag. Det trenger ikke ta mer enn 10min?

Lag en plan som passer din livsstil

En av de viktigste faktorene for å lykkes med å skape gode rutiner er å lage en plan som faktisk passer til din livsstil. Er du en morgenperson? Da kan det være lurt å legge treningen til morgenen før arbeidsdagen starter. Har du små barn? Kanskje en treningsøkt hjemme etter at barna har lagt seg er mer realistisk. Det handler om å finne de tidspunktene i løpet av dagen der du kan prioritere deg selv, uten at det føles som et press.

Jeg har mange flere tips til hvordan du får trening og bevegelse inn i din hverdag her.

Inkluder trening på enkelt vis

Det er lett å tro at trening må være intenst eller ta mye tid for å gi resultater, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Hvis du har en travel dag, kan det å ta trapper i stedet for heisen, gå eller sykle til jobb, eller gjøre en kort styrkeøkt hjemme være mer enn nok. Poenget er å bevege seg regelmessig og gjøre det til en vane, uten å gjøre det til en stressfaktor.

Hvordan kan du få mer trening inn i din hverdag?

Prioriter søvn og restitusjon

Søvn er ofte undervurdert når vi snakker om helse og velvære, men det er en essensiell del av å skape gode rutiner. Uten tilstrekkelig søvn blir det vanskelig å opprettholde energi og motivasjon for å trene og spise sunt. Sørg derfor for å prioritere søvn ved å skape en god kveldstrutine som hjelper deg å slappe av og få den hvilen du trenger.

For helt ærlig, du får mer energi av å sove enn den egentiden på kvelden med serie, eller hva?!

Vær snill med deg selv

Selv om det er viktig å være konsekvent, er det også viktig å være snill med deg selv når ting ikke går som planlagt. Livet skjer, og noen dager vil være mer utfordrende enn andre. Det viktigste er å ikke gi opp, men heller akseptere at det er en del av prosessen. Husk at en sunn livsstil ikke handler om perfeksjon, men om balanse.

Det er lov å endre på planen, lov å justere og lytte inn. Det er der balansen ligger.

Er du klar for å hør mer om hvordan du kan skape gode rutiner uten stress i vår nyeste episode av Hele deg podkasten. Vi diskuterer konkrete strategier for å integrere trening og god helse i en travel hverdag. Lytt til episoden her.

Ta første steg mot en balansert hverdag i dag!

Å skape gode rutiner uten stress er fullt mulig hvis du tar små steg, tilpasser rutinen din til din livsstil, inkluderer trening på en enkel måte, prioriterer søvn, og er snill med deg selv underveis. Ved å følge disse tipsene vil du oppleve økt velvære og energi, uten at det føles overveldende. Start i dag, og la de gode vanene bli en del av din hverdag!

Jeg heier på deg!

Marianne