Har du vondt i ryggen? Finn ut hvorfor og bli kvitt smertene

#rygg #smerter #naprapat #mage #kvinnehelse

 

Har du kjent at ryggen blir trøtt og sliten når du står på kjøkkenet, vasker håret på barna, eller opplever strålende smerter ned i bena? Ryggsmerter kan manifestere seg på mange måter, og det er viktig å forstå årsaken for å finne en varig løsning.

Hvorfor har du vondt?

Ryggsmerter kan være et resultat av mange faktorer, og det er ofte nødvendig å grave litt dypere for å forstå hva som egentlig skjer. For eksempel hadde Henriette betydelig ryggsmerte da hun begynte i Sterk Mamma. Men da hun oppdaget årsaken til smertene og begynte å jobbe med dem, opplevde hun en stor forbedring. Dette kan også skje for deg.

Magen og ryggen henger sammen

Vondt i ryggen etter graviditet er vanlig, fordi ryggmusklene dine har jobbet annerledes enn før. Graviditeten kan føre til en større svai i ryggen, og etter fødsel kan magen fortsatt henge ut. Dette påvirker hvordan muskulaturen i ryggen din fungerer.

Når du står og vugger et barn eller bærer noe tungt, må ryggen din jobbe hardt for å støtte deg. Hvis magemusklene er svake eller har en diastase (separasjonsproblem), må ryggen kompensert, noe som kan føre til smerte og tretthet.

Kroppen som en pappeske

Jeg liker å beskrive kroppen som en pappeske. Området mellom ribbeina og diafragma fungerer som en stabil base. Ryggen og magemusklene utgjør sidene på pappesken. En svak bekkenbunn kan føre til at du kompenserer med muskulaturen øverst i pappesken, noe som gjør at ryggen din blir belastet.

Hvis magemusklene dine er svake eller diastasen din er stor, fungerer ikke pappesken som den skal, og dette kan føre til ryggsmerter. En sterk bekkenbunn, solid magemuskulatur og god holdning er avgjørende for å opprettholde balanse i kroppen og redusere ryggsmerter.

Bygg opp fra bunnen av

Henriette hadde en diastase på åtte centimeter da vi begynte å jobbe sammen. Etter ti uker hadde hun redusert dette til 0,5 centimeter og opplevde ingen ryggsmerter. Hun lærte å bygge opp bekkenbunnen og magen for å skape en stabil base for kroppen. Dette gjorde det lettere å trene, gå turer og bære tungt uten smerter.

Si nei til behandlinger, ja til livet!

Mange kunder har opplevd å bli smertefrie og få bedre holdning ved å jobbe med kroppens fundament. Du trenger ikke å fortsette med hyppige behandlinger eller smertestillende – du kan bygge opp kroppen din selv og gjenvinne kontrollen over livet ditt.

Når kroppen fungerer som den skal, vil du kunne delta i aktiviteter du elsker, som å stå på fotballkamper eller hoppe på trampoline med barna. Så i stedet for å godta smertene, invester i deg selv og finn årsaken til problemene.

Gjør noe med årsaken

For å virkelig bli kvitt ryggsmertene må du ikke bare behandle symptomene, men også adressere årsaken. Du kan enten oppsøke en terapeut eller gjøre endringer selv. For eksempel, som jeg har erfart med mine pasienter, kan en forståelse av kroppens funksjon og en tilnærming til å styrke bekkenbunnen og magemusklene føre til varige resultater.

Så ta en sjekk av kroppen din, og invester i deg selv. Ryggsmertene dine kan være borte, og du vil kunne leve et mer aktivt og smertefritt liv. Hva venter du på?

Klem, Marianne